top of page

Eelt: Wat is het en hoe ontstaat het? Tips van de pedicure om hiermee om te gaan.


Eelt verwijderen - Pedicure Oosterhout in Den Hout

Eelt is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen last van ervaren. Het kan pijnklachten veroorzaken en er onaantrekkelijk uitzien. Gelukkig is er hulp beschikbaar, zoals een bezoek aan een professionele pedicure in Den Hout. In dit artikel zullen we bespreken wat eelt precies is, hoe het ontstaat en welke maatregelen je kunt nemen om het te behandelen.


Wat is eelt?

Eelt is een verdikking van de huid die ontstaat als reactie op herhaalde wrijving of druk. Het komt vaak voor op plaatsen die veel belast worden, zoals de hielen, bal van de voet en zijkanten van de tenen. Hoewel eelt een beschermende functie heeft, kan het problematisch worden als het te dik wordt en klachten veroorzaakt, zoals pijn, barsten (kloven) of drukpunten (likdoorns).


Hoe ontstaat eelt?

Eelt ontstaat als reactie op overmatige druk en wrijving op de huid. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de vorming van eelt:

  • Verkeerde schoenen: Schoenen die niet goed passen, te strak zijn of onvoldoende ondersteuning bieden, kunnen drukpunten creëren en de vorming van eelt bevorderen.

  • Overmatig lopen of staan: Mensen die langdurig staan of veel lopen, zoals beroepen waarbij veel gelopen wordt, hebben meer kans op eeltvorming.

  • Overgewicht: Overmatig lichaamsgewicht oefent extra druk uit op de voeten, wat kan leiden tot eeltvorming.

  • Afwijkingen in de voetstructuur, zoals platvoeten of hamertenen, kunnen de druk op bepaalde delen van de voet verhogen en eeltvorming veroorzaken.

Wat te doen bij eelt?

Als je last hebt van eelt, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om het probleem aan te pakken. Een bezoek aan een pedicure is een verstandige keuze als je eeltproblemen hebt. Een ervaren pedicure kan het overtollige eelt veilig verwijderen en je adviseren over de juiste verzorging van je voeten. Daarnaast kun je het eelt verzachten door je voeten regelmatig te laten weken in warm water met een beetje dode zeezout en/of magnesiumvlokken. Gebruik vervolgens een puimsteen om voorzichtig het overtollige eelt weg te vijlen. Let wel op, als je diabeet bent, dan is het nemen van een voetbad niet aan te raden.


Als laatste is het belangrijk je voeten gehydrateerd te houden. Dit doe je met een vochtinbrengende crème om de huid zacht en soepel te houden. Dit kan helpen bij het voorkomen van verdere eeltvorming.


Goed passende schoenen.

Kies schoenen die goed passen, voldoende ruimte bieden en goede ondersteuning bieden. Dit helpt om drukpunten te verminderen en de vorming van eelt te voorkomen. Laat je goed adviseren in een goede schoenwinkel met betrekking te de maat van je schoenen. Wist je dat er ook breedte maten te koop zijn? Deze zijn er speciaal voor bredere en smallere voeten. Er bestaan ook gespecialiseerde sportzaken waar ze sportschoenen aanmeten. Ideaal als je regelmatig sport. Denk hierbij aan wandelen, hardlopen, fietsen en alle balsporten. Veel voetklachten komen voort uit verkeerd sportschoeisel.

Do’s and dont’s.

Vermijd zelfbehandeling met scherpe voorwerpen. Het kan verleidelijk zijn om zelf eelt te verwijderen met scherpe voorwerpen zoals mesjes of scharen. Dit is echter gevaarlijk en kan leiden tot infecties of verwondingen. Laat het verwijderen van eelt over aan een professionele pedicure.

Plan regelmatige pedicurebehandelingen: Om eelt onder controle te houden en je voeten in optimale conditie te houden, is het raadzaam om regelmatig een pedicure te bezoeken. Een pedicure kan je helpen bij het verzorgen en onderhouden van je voeten, en eventuele eeltproblemen tijdig aanpakken.


Even samengevat.

Eelt kan een vervelend probleem zijn dat ongemak en pijn kan veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om eelt te behandelen en te voorkomen. Het bezoeken van een pedicure is een uitstekende optie, omdat zij professionele hulp kunnen bieden bij het veilig verwijderen van eelt en het geven van advies over de juiste voetverzorging. Vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen, je voeten goed te hydrateren en regelmatige pedicurebehandelingen te plannen om je voeten gezond en eeltvrij te houden.Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page