top of page

Jouw huid is jouw visitekaartje: Waarom basische huidverzorging een must is.Gewetensvraagje misschien, maar hoe goed zorg jij voor jouw huid? Het is je grootste orgaan, en je hebt er maar één van! Dus, laten we het hebben over iets belangrijks: basische huidverzorging. En geen zorgen, we houden het simpel en een tikkie luchtig.


Wat is verzuring?

Verzuring klinkt misschien als iets wat alleen met voeding te maken heeft, maar je huid kan er ook last van krijgen. Zie je huid als een soort derde nier. Als je lichaam overtollige zure afvalstoffen niet via de normale routes (nieren, darmen, longen, lever) kwijt kan, dan gaat je huid het proberen. Dit kan de zuurgraad van je huid flink verhogen, en daar begint het probleem.

Te veel zuren in je huid maken de omgeving te zuur (pH lager dan 5,5). Wat gebeurt er dan? Nou, je huidcellen raken in de war. Ze rijpen te snel of sterven te vroeg af. Resultaat: je huid wordt een feestje voor schimmels en bacteriën en je kunt last krijgen van allerlei huidproblemen.


Er is iets aan te doen

Basische huidverzorging helpt je huid om weer in balans te komen. Dit betekent dat de pH-waarde van je huid stijgt naar een gezondere waarde. Hier zijn een paar voordelen:


  1. Betere huidvernieuwing: Je huid maakt elke maand nieuwe cellen aan. Met een juiste pH verloopt dit proces soepel, zonder vervelende onderbrekingen.

  2. Gezonde barrière: Een goed gebalanceerde pH helpt je huid om schimmels en bacteriën buiten te houden. Minder kans op irritaties en infecties dus.

  3. Stralende huid: Met de juiste verzorging ziet je huid er fris en gezond uit. Bye bye, doffe teint!


Klinkt goed, toch?

In de praktijk bied ik verschillende producten aan die jouw huid helpt om zich van zuur te ontdoen en weer lekker in balans te komen.


Ontzuren met Alka® Bad

Alka® Bad is speciaal badzout voor ontzurende lig-, hand- of voetbaden. De rijke mineralenformule zorgt voor een basische waarde van pH 8,5 in je badwater. Dit geeft je huid een diepe reiniging, helpt bij het afvoeren van zure afvalstoffen en stimuleert de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen. Je huid kan weer ademen en voelt heerlijk zacht aan. Alka® Bad bevat ook 12 soorten fijn gemalen edelstenen die je huid laten glanzen.


De magie van Alka® Scrub

Alka® Scrub is een unieke basische zout & olie bodyscrub met een pH-waarde van 7,6. Het scrubzout, gemaakt van fijne korrels ongeraffineerd zout (Himalayazout, zeezout) en natriumbicarbonaat, neutraliseert overtollige zure afvalstoffen, verwijdert dode huidcellen en mineraliseert de huid. De scrub maakt je huid gezond en zijdezacht, en geeft je dat heerlijke wellness-gevoel.


Tip: Onthoud dat scrubben niet hetzelfde is als schrobben. Te hard scrubben kan je nieuwe huidcellen beschadigen! Wees dus een beetje lief voor je huid.


De kracht van Alka® Crème

De onderste laag van onze opperhuid vernieuwt continu cellen en heeft een pH van 8,2, net als Alka® Crème. Deze basische crème helpt bij huidherstel bij klachten zoals jeuk, schilferige huid, en droogte. Het brengt de zuurgraad van je huid in balans, werkt verzachtend, hydraterend en verzorgend dankzij de natuurlijke oliën en boters. Bovendien beschermt Alka® Crème je huid met vitamine E en co-enzym Q10.


Alka® Scrub Pads. Voor die extra touch

Je kunt ook kiezen voor scrubmassages. Alka® Scrub Pads zijn gemaakt van 100% natuurlijke luffa en zijn perfect voor het reinigen en verzorgen van je huid. Er zijn 4 verschillende scrubsponzen met een andere structuur. Luffa komt van een komkommerachtige plant en is bijzonder huidvriendelijk.


Alka® Vliesmasker. Geef je gezicht wat liefde

Ons gezicht krijgt dagelijks te maken met uitlaatgassen, cosmetica en onze drukke levensstijl. Dit kan je poriën verstoppen en je huid te zuur maken. Trakteer jezelf op een gezichtsbehandeling met het Alka® Vliesmasker terwijl je geniet van een Alka® Bad. Het masker is gemaakt van 100% katoen en zorgt voor een grondige reiniging en verzorging van je gezicht. Geef je gezicht de aandacht die het verdient!


Probeer het zelf!Nu weet je waarom basische huidverzorging zo belangrijk is. Als je een gedeelte of misschien wel alle producten in huis hebt kun je een heerlijke verzorgingsroutine creëren.


Tijd om je huid die extra aandacht te geven en te genieten van een gezonde, stralende look!

Vraag gerust naar de verschillende producten als je in de praktijk bent. Ik adviseer je graag.
Comments


bottom of page