top of page

Pedicure Oosterhout kiest voor Drentse KuierwolPijnlijke voeten tijdens het wandelen voorkomen met Drentse Kuierwol en Pedicure Oosterhout

Wat is het en wat doet het?

Drentse kuierwol, het klinkt grappig, maar het is een zeer doeltreffend product.

Het is bedoeld om blaren, wrijving en drukplekken te voorkomen. Ideaal dus voor mensen die van kuieren (= wandelen) houden. De anti-drukwol is gemaakt van 100% Drentse schapenwol.


De lanoline (het wolvet) verzacht en beschermt de huid. De zachte, ademende laag tussen je huid en je sokken vermindert wrijving en helpt blaren en andere ongemakken te voorkomen.


Hoe gebruik je het?

Breng een pluk Kuierwol aan op de voet rond de plek waar je druk, wrijving of een blaar ervaart. Daarna doe je je sokken eroverheen en kun je ook je schoenen aandoen. Vervolgens kun je de paden op en de lanen weer in, maar dan zonder pijnlijke voeten. De Kuierwol is ook ideaal bij sporten, staand werk, tijdens een festival of uitgaan. Een echte must-have dus!


Drentse Kuierwol is uniek.

Als je gaat zoeken naar anti-blaren middelen dan lijkt de keuze reuze. Het grote nadeel is alleen dat het vaak pleisterachtige producten zijn die lang niet zo goed kleven als beloofd wordt. Doordat ze niet goed op hun plek blijven zitten, kunnen ze juist voor nieuwe irritaties zorgen. Precies dat wat je niet wilt.


Dat maakt de kuierwol uit Drenthe dus uniek. Dit blijft namelijk wel zitten. Op het moment dat je de wol in je sok stopt, gaat het vervilten. De wol verweeft zicht met je sok door de beweging van je voet en blijft daardoor goed op zijn plek. Daarnaast reguleert de wol het overtollige vocht, gaat nare geurtjes tegen en zorgt voor de perfecte temperatuur.


Wat ook een groot voordeel is; het is een milieuvriendelijk product. Het is 100% biologisch afbreekbaar.


Alle voordelen op een rij:

  • Kuierwol blijft zitten op zijn plek

  • Vocht- en temperatuurregulerend

  • Vermindert wrijving

  • Verzorgt en hydrateert je huid

  • 100% biologisch afbreekbaar

  • Antibacterieel

  • Gaat nare geurtjes tegen

  • Duurzaam


Probeer het zelf!

De wol is geschikt voor alle sokken en schoenen en kan dagelijks gebruikt worden. Er is eigenlijk geen reden om het niet te gebruiken.


De Drentse Kuierwol is verkrijgbaar in de praktijk of via de webshop in verpakkingen van 20 gram (€ 9,50) en proefdotjes (€ 2,50).

Comments


bottom of page